fredag 15 juni 2012

Tv-klassiker till alla!


Eva Röse i Längtans blå blomma från 1998


Det här ser jag fram emot! Gamla klassiker som man aldrig har haft möjlighet att se i sin helhet blir snart tillgängliga på nätet. Tänk att kunna se hela Melodifestivaler från 60- och 70-talen istället för enskilda klipp, eller Hylands Hörna och Här är ditt liv. Jag hoppas på att få återse dramaserier jag såg som barn och tyckte så hemskt mycket om. Är det någon mer än jag som kommer ihåg Morsarvet, Längtans blå blomma, Mor gifter sig och Fru Marianne? Allihop är underbara Svt-produktioner och är svåra att få tag på t.o.m på dvd - nu kanske de kommer gå att se om och om igen. Hoppas hoppas! 

Vad skulle ni vilja se ur Svts arkiv?

1 kommentar:

  1. Just Morsarvet som du nämner finns att köpa på dvd för 250 riksdaler.
    http://www.morsarvet.se/Morsarvet_-_Startsida.html

    Det är MYCKET ur Svts arkiv som jag vill se. Jag samlar på svenska filmer och tvproduktioner och har en hel del (över 1000 titlar) men saknar fortfarande mycket från 70 och 80-talet, exempelvis Kallocain, Det finns inga smålänningar, Jakten på Janne mm.

    Vi får hoppas att Svt går folket tillmötes och digitaliserar alla dramproduktioner. Det börjar ju bli dags för det innan originalbanden vittrar sönder.

    SvaraRadera