torsdag 4 augusti 2011

Långt i syd mot bleknad himmel blänker fönstrens rad som guld på Södermalm

Fyra dagar i Stockholm och jag förstår inte hur jag någonsin ska kunna bo någon annanstans!  Idag tog jag lite ledigt ifrån textpluggandet inför de stundande konserterna och ägnade den helt otroligt heta dagen åt långpromenad och bad på Långholmen, hela tiden läsande Bibis memoarbok. 
Jag traskar runt, pratar för mig själv och förundras, förstummas av allt skönt jag ser omkring mig. Det känns som om jag kommit hem. Jag bedåras av gamla träkåkar med lummiga innergårdar och tänker: "Det är här jag ska bo" vid varje nyupptäckt kvarter med röda stugor. Jag memorerar gatornas namn och ristar en egen karta i mitt hjärta. Jag bedövas av utsikten från kära Per Anders Terass och från alla andra platser och blir lika glad varje gång jag ser ut över Stockholm och inser att jag bor här. Jag bor här nu. Och jag älskar det!

3 kommentarer:

  1. vad fint! jag har någon romantiserad bild av stockholm som jag nästan aldrig lyckas uppleva när jag är där, men det känns som att det du skriver och dina bilder är precis som min romantisering. jag ser fram emot massa fina stockholmsinlägg :) har du läst fogelström-böckerna om stockholm? jag är på den sista nu och får nästan dåndimpen av hur bra de är, allihopa!

    SvaraRadera
  2. Åh, Söder Söder Söder. Älskar Söder. Och ja, Fogelström, hur underbara är inte hans staden-böcker? Jag håller faktiskt på med dem just nu, Mina drömmars stad för närvarande. Vad fint att få bo i Stockholm ... Sveriges finaste stad ändå.

    SvaraRadera